Zlo v západní kultuře IV. - Sam Smith & Kim Petras "Unholy" @2023 GRAMMYs

 


foto: "Satan na sněmu"; jedna z celkem 50 ilustrací Gustava Dorého z roku 1868, které byly použity pro básen "Paradise Lost" (první vydání 1667) od Johna Miltona (1608–1674)



"Jste připraveni na trochu kontroverze? (...) Po čtyřech desetiletích v hudbě jsem se naučila toto: Pokud o vás říkají, že šokujete, vyvoláváte skandály, jste problematičtí, provokativní nebo nebezpeční, určitě jdete správným směrem. (...) Jsem tady, abych poděkovala všem rebelům, kteří si razí novou cestu a odnášejí to za všechny. Vy všichni, potížisté, byste měli vědět, že vaše nebojácnost nezůstane bez povšimnutí. Jste vidět, jste slyšet a především jsme Vám vděční.
Nyní, když už je řeč o kontroverzi, s velkým potěšením vám představuji dva ohromně talentované umělce, kteří se povznesli nad ten humbuk, pochybnosti a kritiku a stali se něčím krásně "nesvatým".
Zde jsou dva držitelé ceny Grammy, Sam Smith a Kim Petras."

Madonna uvádí Sama Smithe a Kim Petras před vystoupením s písní "Unholy"
@65th GRAMMYs (5.2.2023)
















Kim Patras (jméno před změnou pohlaví Tim), je německá zpěvačka. V roce 2006 se Petras, tehdy 13letá, objevila v německé televizní show, v níž hovořila o svém lékařském přechodu mezi pohlavími. Ve věku 14 let se Petras objevila v dokumentu a diskusní show ve snaze o získání povolení k operaci ke změně pohlaví už ve věku 16 let (zatímco minimálním věk v Německu byl 18 let).Kim Patras nejmladší transsexuálku na světě. 


Další posty ze série Zlo v západní kultuře





Populární příspěvky z tohoto blogu

"Z průpovědí arabských" Zuzana Kudláčková (Litera Proxima, 2011)

"Kultura a umění v post-industriální společnosti" Daniel Bell (1976)

"Čím vyšší byly domy, tím menší byli lidé" Zdeněk Němeček (1932)