Databáze knih na blogu Mecca Audio




Tematicky je tento blog dost náladový a pod logem se od jeho vzniku (konec roku 2009) několikrát změnil jeho popis, nicméně knihy patří mezi témata nejstálejší a výsledkem jsou tři databáze zaměřující se na islámskou, afroamerickou a africkou literaturu. Pořadí, jak je uvedeno, určuje i „objem“ informací, které nabízí. V momentě, kdy se snažíte vyčerpat určité téma, dostáváte se do situace, kdy víc a víc zjišťujete, jak dané téma je rozsáhlé a vaše práce asi nebude mít konce. Proto jsem tento problém vyřešil zaměřením se převážně na české tituly (pár knih slovensky, anglicky a francouzsky), abych měl cíl, i když rozostřený, nadohled.

Seznam literatury zaměřená na islám a muslimy patří dle mého úsudku k těm kompletnějším, resp. obsahuje ty nejzásadnější tituly, které v češtině vyšly. Trochu neskromná prezentace výsledku, ale Mecca Audio není vždy za každých okolností skromný blog.

Ačkoli už nemám ve své knihovně víc knih, o kterých bych psal, neznamená to, že blog končí. Další aktivity budou nejprve zaměřeny na Afroameričany a to konkrétně publikováním článků o Malcolmu X, sektě Nation of Islam nebo úvahami o hip hopu a textech Public Enemy, Mos Def nebo Gil Scott-Heron. Rovněž bych chtěl publikovat články a překlady z časopisů Nový orient nebo Světová literatura.

18.9.2013

richard



 DATABÁZE KNIH : Afro-Američané :literatura : historie : poezie: beletrie


  


Populární příspěvky z tohoto blogu

ERIC GARNER "I Can´t Breathe" (RIP)

Alex Haley Tells the Story of His Search for Roots

"Manifest radikálního realismu" Dominik Forman

Nový orient na téma: muslimové ve světě svém i cizím (články od 50. let do současnosti)