al-Qur´an: (sura 4, Ženy سورة – النساء, verš 171)




بِسمِ الله الرَّحمَنِ الرَحِيمِ

Ve jménu Boha milosrdného, slitovného

171: Vlastníci Písma! Nepřehánějte v náboženství svém a mluvte o Bohu jedině pravdu!
Vskutku Mesiáš Ježíš, syn Mariin, je pouze poslem Božím a slovem Jeho, které vložil do Marie, a duchem z Něho vycházejícím. A věřte v Boha a posly Jeho a neříkejte: „Trojice!“ Přestaňte, a bude to tak pro vás lepší.
Bůh vskutku je jediným Bohem, On povznesen je nad to, aby měl dítě,
vždyť náleží Mu vše, co na nebesích je i na zemi;
a Bůh dostatečným je ochráncem.

بِسمِ الله الرَّحمَنِ الرَحِيمِ


يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لَا تَغْلُوا فِي دِينِكُمْ وَلَا تَقُولُوا عَلَى اللَّهِ إِلَّا الْحَقَّ ۚ إِنَّمَا الْمَسِيحُ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ رَسُولُ اللَّهِ وَكَلِمَتُهُ أَلْقَاهَا إِلَىٰ مَرْيَمَ وَرُوحٌ مِنْهُ ۖ فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ ۖ وَلَا تَقُولُوا ثَلَاثَةٌ ۚ انْتَهُوا خَيْرًا لَكُمْ ۚ إِنَّمَا اللَّهُ إِلَٰهٌ وَاحِدٌ ۖ سُبْحَانَهُ أَنْ يَكُونَ لَهُ وَلَدٌ ۘ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۗ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ وَكِيلًا

Surah 4 - Al-Nisa' THE WOMEN
In the name of God, Most Gracious, Most Merciful.

171: O People of the Book! Commit no excesses in your religion: Nor say of God aught but the truth. Christ Jesus the son of Mary was (no more than) a Messenger of God, and His Word, which He bestowed on Mary, and a Spirit proceeding from Him: so believe in God and His Messengers. Say not "Trinity" : desist: it will be better for you: for God is One God: Glory be to Him: (far exalted is He) above having a son. To Him belong all things in the heavens and on earth. And enough is God as a Disposer of affairs.

Populární příspěvky z tohoto blogu

ERIC GARNER "I Can´t Breathe" (RIP)

"Tři dimenze modernismu" Daniel Bell (1978)

Nový orient na téma: muslimové ve světě svém i cizím (články od 50. let do současnosti)

"Z průpovědí arabských" Zuzana Kudláčková (Litera Proxima, 2011)