Vzkaz Pavlíně Dankové do FN Motol (7.10.2014)




Dobrý den, paní Danková, shlédl jsem na čt24 krátkou reportáž o šátku v Motolské nemocnici, velice mě překvapilo Vaše vyjádření a hlavně Vaše argumentace. Žiji, stejně jako i Vy, v demokratické společnosti a ta se řídí svou ústavou, kde se píše o svobodě náboženského vyznání (viz č. 15). Kde jste, prosím, přišla na to, že nemocniční řád je nadřazen ústavě? Jak souvisí nošení šátku s hygienickými pravidly? Myslíte si, že by ženy, které hidžáb nosí, měly stejný šátek v práci a civilu? Jestli se nemýlím, tak chirurgové jsou při své práci zahaleni více než některé muslimské ženy.


Váš názor a jistota, jak je interpretujete, mě velice zneklidňuje, Vaše xenofobní rétorika v sofistikovaném hávu, který se chovává za pseudoargument, je jen krůček k tomu, aby jednoho dne  vyrazila lůza ven s bílou barvou a malovala bílé půlměsíce na obchody s muslimským halal masem… Připomíná Vám to něco? Dál to snad znáte (?)

U člověka ve Vaší funkci, bych očekával rozum a hlavně jeho praktikování, Vy jste se ale přiklonila na stranu smečky rasistických hovad, co nyní nedočkavě čekají na povel k lynči žen s šátkem.

PS: Naše životy, jestli jsou nudné, se nezmění a nestanou zábavnějšími, jestliže nařídíme ženám sundat šátek!

Populární příspěvky z tohoto blogu

Alex Haley Tells the Story of His Search for Roots

Nový orient na téma: muslimové ve světě svém i cizím (články od 50. let do současnosti)

"Manifest radikálního realismu" Dominik Forman

"Z průpovědí arabských" Zuzana Kudláčková (Litera Proxima, 2011)